Connect with us

ULTRAS-BULGARIA.net

Лаута Арми с декларация относно циганските набези

България

Лаута Арми с декларация относно циганските набези

Декларация на “Лаута Арми”

Във връзка със зачестилите тежки криминални престъпления извършени от представители на циганския етнос, искаме да изразим категоричната си позиция по този въпрос.

В последните няколко години ставаме свидетели на десетки случаи на насилие от цигани над българи. Документирани такива има в редица малки села и общини, като по-знакови са събитията от село Мечка, Дряново, Карлово /цели четири за последните две години/.

Чрез тази декларация искаме да изразим нашето безпокойство от случващото се, което поражда усещането, че държавата и институциите са абдикирали и напълно са се отказали да защитават българския народ от нарастващата битова престъпност в тези райони!

Циганските набези и побои не са частен случай, напротив – те се превръщат в една унизителна и грозна тенденция. Българите, чиито родни къщи се намират по тези краища на нашата страна буквално доизживяват живота си в страх от това, което се случва около тях! Всички ние ясно виждаме, че държавата ни я няма и не успява или не иска да защити собствения си народ.

Ние от Лаута Арми отказваме да толерираме безчинствата по тези забравени /умишлено или не/ от политиците места, двойните стандарти и привилегировано отношение за някои етнически групи. Всичко това, правено с ясната цел “да опазим етническия мир”…само, че неуважаеми дами и господа политици, докато ние мируваме етнически, нещо грозно се случва около нас!

Недоглеждането на проблема от страна на МВР в тези райони, предполага разрастване на чувството за безнаказаност у извършителите и съответно всичко това води до своеобразен цигански терор! Категорично настояваме за отделянето на ресурс, който ще осигури присъствието на денонощни полицейски патрули в проблемните селища, така както такива патрули дежурят и в големите градове на страната!

Очакваме и ще следим за бързи и адекватни мерки в посока овладяване на циганската престъпност по тези места. Ако тези пагубни за държавата ни и унизителни за българите престъпления продължат, ние от Лаута Арми запазваме правото си на отговор там, където неведнъж сме отстоявали българските чест, достойнство, справедливост и морал – на улицата!

Никой не желае събитията от знаковото село Катуница да се повторят, затова за пореден път призоваваме държавата да си свърши работата. Защото търпението на хората е изчерпано! Настояваме законът да бъде еднакво прилаган за всички, за да можем по този начин да си извоюваме правото да живеем в една цивилизована и развита европейска България!

Не на последно място искаме да изразим съпричастността си с роднините на пострадалите и всички ние заедно се молим за скорошното оздравяване на Тони Драгиев.

Лаута Арми

Коментари

коментари

Българска информационна страница за ултрас и фен култура от България и света.

To Top