Connect with us

ULTRAS-BULGARIA.net

ЛАУТА АРМИ В ТЪРНАВА

credit: Lauta Army & Tomáš Ormandy (Ultras-Magazine.com)

Европа

ЛАУТА АРМИ В ТЪРНАВА

Силно гостуване в Търнава от феновете на Локомотив, които дадоха сила на играчите в черно и бяло да преодолеят Спартак и да продължат в Лига Европа, където в трети квалификационен кръг ги очаква Страсбург.

На път за Словакия, група на Локо е трябвало да се бие с Диошдьор във формат 16на16, но отказ на унгарците проваля плануваното.

Официалното инфо от Лаута Хулс:
“Имахме уговорен 16на16 с Диошдьор около Будапеща. Разполагаме с всички текстови съобщения. След 17 часа път се срещнахме с някои от техните момчета и след около 30 минути ни закараха до мястото, което бяха избрали.
Казаха, че отиват да вземат останалите от тях и се връщат. Ние започнахме да разгряваме, а след 30 минути дойде съобщение, че имат само 15 човека и мястото не било добро, и трябвало да отидат да потърсят друго, въпреки че имаха седмица време да изберат подходящо.
Казахме им, че мястото е достатъчно добро и сме готови да се бием сега, или утре, когато се връщаме от Търнава, но те отказаха. Тогава им казахме, че им даваме още 30 минути, за да дойдат и да се бием или да намерят ново място, но не се чухме повече. Няколко часа по-късно ни пратиха съобщение “Съжаляваме, благодарим ви за вниманието и коректността, успех в Словакия и шибайте Спартак.”

В Търнава фенове на Локомотив са обикаляли още нощта преди мача, като групата е посетила и пъба, в който се събират привърженици на Спартак, но не е имало никой и никой не се е появил.

В деня на мача “черно-белите” окупираха заведения в центъра на града, а по-късно се отправиха със шествие към стадиона.
С тях в Търнава присъства и група наполитанци.

Официално инфо от Лаута Хулс във връзка контактите им със Спартак:
“Свързахме се със Спартак една седмица преди мача в Пловдив. Казаха ни, че няма да идват, защото имало хора със забрани. Дойдоха само 25-30 нормални привърженици. Преди мача в Търнава им съобщихме, че идваме от предния ден 70-80 човека, но отговор нямаше.
Цяла нощ бяхме без полиция и пиехме с часове в кръчмата им. Следващия ден им звъннахме около 10ч., за да им кажем, че сме група 150 и искаме да се бием поне 50-60 човека, а те отвърнаха, че ще опитат да намерят момчета за бой. Едва 2 часа преди мача се свързаха, за да ни кажат, че са само 15 човека. Казахме им, че уговорката беше друга и те спряха да отговарят.”

Видео:

Коментари

коментари

Българска информационна страница за ултрас и фен култура от България и света.

To Top