Connect with us

ULTRAS-BULGARIA.net

БИТКАТА ЗА ПЛОВДИВ 04.12.2018

credit: sportal, plovdivderby, tribunaplovdiv, plovdivskinovini

България

БИТКАТА ЗА ПЛОВДИВ 04.12.2018

Интересни моменти съпътстваха дербито на Пловдив, преди и след срещата.

Ден преди мача, от Лаута Хулс пуснаха в интернет видео компилация от уговорените през годините боеве с фенове на Ботев Пловдив.
Вечерта пък привърженици на Ботев, заедно с техни приятели от Спартак Варна и Нефтохимик Бургас са търсили фенове на черно-белите.

Ботев + Нефтохимик + Спартак

В деня на мача, PlovdivDerby информира, че феновете на двата клуба са изненадали полицията. Тези на Локомотив са се събрали в заведение, където по принцип се събират фенове на Ботев, а те от своя страна в заведение на Локомотив.

Двете групи се придвижиха към “Лаута” с полицейски ескорт.

Шествие на феновете на Локомотив

Шествие на феновете на Ботев

По време на мача двете агитки се представиха на добро ниво, хореографии и пиротехника имаше и в двата сектора.

Лаута Арми по време на двубоя

Феновете на Ботев по време на двубоя

В късните часове след дербито се е стигнало до инциденти в “Смирненски”. Фенове на Локомотив са отишли на място, където са били тези на Ботев. По информация на пловдивските медии, има ранени и арестувани. Нанесени са и материални щети.

Повече за мелето – ТУК.

Малко подробности за снощи. Разговор за среща без оръжия. Нашата група отива на мястото без оръжия, пляска с ръце в знак, че сме без оръжия, прави първа към буферите. От тяхна страна политат няколко бомби, сигнални ракети и коктейл Молотов. Масово хората им са въоражени с летви, а някои дори с мачетета. До физически сблъсък не се стига, просто с бомби е по-лесно. Въпреки снаражението не правят първа към нас с изключение на четирима човека, наковани до зъби, единият от които припада. Какво правят след като изхвърлиха всичките си бомби може да видите във видеото. От наша страна биват задържани около 50-60 човека. Жалки сте!

Публикувахте от BULTRAS в Сряда, 5 декември 2018 г.

Коментари

коментари

Българска информационна страница за ултрас и фен култура от България и света.

To Top