Connect with us

ULTRAS-BULGARIA.net

Вкараха в затвора Росен Петров – Животното

България

Вкараха в затвора Росен Петров – Животното

Вкараха в затвора осъдения Росен Петров-Животното за 5 години и 3 месеца, съобщават от прокуратурата.

Сотир Цацаров е разпоредил незабавна проверка защо Петров не е задържан за излежаване на присъдата си. Установено е, че с постановление от 17 юли 2015 г. административният ръководител на Специализираната прокуратура – прокурор Светлозар Костов, е отложил изпълнението на наказанието на Петров.

На 12 август шефката на Апелативната спецпрокуратура Даниела Попова е разпоредила да бъде отменено постановлението на прокурор Костов. Освен това тя е разпоредила Росен Петров – Животното да бъде задържан.
Попова е образувала и дисциплинарно производство срещу прокурор Светлозар Костов за допуснати нарушения при изпълнение на наказанието на Росен Петров.

Така, той е задържан в Несебър и днес е приведен в Софийския затвор, за да изтърпи наказанието си, което е 5 години и 3 месеца, поясняват от прокуратурата.

На 17 февруари, уточняват от държавното обвинение, Петров е осъден от спецсъда за участие в организираната престъпна група на Златомир Иванов – Златко Баретата за разпространение на наркотици в София.
Съдът му е наложил наказание “лишаване от свобода” за три години и три месеца, които трябвало да излежи ефективно. Въпреки това Росен Петров не бил задържан и останал на свобода.

От държавното обвинение поясняват, че споразумението между прокурор от спецпрокуратурата и защитника на Росен Петров е одобрено с определение на спецсъда от 17 февруари.
Съгласно него Петров се признал за виновен, че от 2003 г. до 9 юни 2010 г. е участвал в наркогрупата на Баретата. Именно на базата на това споразумение е наложено наказанието за лишаване от свобода. Освен това то е трябвало да бъде изтърпяно при строг общ режим в затвор.

През 2006 г. той е осъден за това, че шофирайки пиян е убил един човек. Тогава той е получил условна присъда две години с изпитателен срок от три години.

Тъй като осъждането на Петров за участието му в организираната престъпна група за наркоразпространение е извършено в изпитателния срок на осъждането му за причиняване на смърт при пътно транспортно произшествие, с определение на съда от 15 юни 2015г. е постановено Петров да изтърпи отделно и това наказание.

Коментари

коментари

Българска информационна страница за ултрас и фен култура от България и света.

To Top