Connect with us

ULTRAS-BULGARIA.net

ЦСКА ПРОДЪЛЖАВА В ЕВРОПА, УКРАИНЦИ ИМ СЕ ЗАКАНИХА

снимка: Феновете на ЦСКА в Осиек 01.08.2019 и фрагменти от Заря - Будучност

Европа

ЦСКА ПРОДЪЛЖАВА В ЕВРОПА, УКРАИНЦИ ИМ СЕ ЗАКАНИХА

След като елиминира Осиек във 2-ри квалификационен кръг на Лига Европа пред над 500 свои фенове в Хърватия, ЦСКА ще срещне украинците от Заря Луганск в трети.

Първата среща е на 8-ми август в София, а реваншът седмица по-късно в Запорожие, където Заря играят своите срещи от Лига Европа.

Именно в Запорожие бе много интересно снощи, където коалиция от фенове на Металург Запорожие, Заря Луганск и Мариупол атакуваха малкото гостуващи привърженици на Будучност Подгорица.

На своя страница феновете на Металург описват случката така:
“Пристигнаха с два минибуса и един автомобил директно за началото на мача, под полицейски кордон. Нямаше как да атакуваме.
Веднага след мача ги причакахме на улицата зад сектора за гости и атакувахме, от тяхна страна някои започнаха да хвърлят предмети, наши отвърнаха, а докато дойде повече полиция успяхме да разбием някои глави. С много полиция и разбит минибус си тръгнаха. Благодарим за гостуването и очакваме следващите гости!”

Вече се срещат куп закани към ЦСКА от страна на украинците в различните социални мрежи, като основната причина е отношенията на “червените” с Партизан Белград и ненавистта на украинците към сърбите, породена най-вече след началото на военните действия в Източна Украйна, при които не малко сърби участваха като доброволци към сепаратистите от ДНР и ЛНР.

Кратко видео от инцидентите в Запорожие:

Коментари

коментари

Българска информационна страница за ултрас и фен култура от България и света.

To Top