Connect with us

ULTRAS-BULGARIA.net

ФЕНОВЕ ОТ БЕЛАРУС ПРОТИВ УЧАСТИЕТО НА ТЕХНИ КЛУБОВЕ В РУСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Европа

ФЕНОВЕ ОТ БЕЛАРУС ПРОТИВ УЧАСТИЕТО НА ТЕХНИ КЛУБОВЕ В РУСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Привържениците на много отбори от Беларус, сред които Динамо Минск, Динамо Брест, Неман Гродно и други, изразиха твърдата си позиция против идеята за участие на клубове от страната в Руската Премиер лига.

Преди месец новият президент на РФС (Руски Футболен Съюз) Александър Дюков потвърди, че се обмисля разширение на шампионата в Русия, като идеята е в него да се поканят водещите отбори от Беларус и Казахстан, както и един представител от Армения – ФК Арарат.

При гласуване в РФС за увеличение на броя отбори участващи в Премиер лигата, 15 от клубовете са гласували с “да”, а един единствен (Спартак Москва) с “не”.

Идеята все още е на ранен етап и дори в близко бъдеще да бъде задействана от руска страна, не е ясно дали самите клубове биха се съгласили.

Преди дни президентът на Динамо Брест заяви пред медии: “Нашите източни съседи, както често се случва с тях, преследват не само спортни цели. Не е тайна, че съвременното руско общество напоследък активно се подхранва от идеите на т.нар. „Руски свят”. Желанието им да присъединят клубовете от бившите съветски републики в състава на шампионата на РПЛ е също такова. За тях е важно, но това е вредно за нас ”.

Коментари

коментари

Българска информационна страница за ултрас и фен култура от България и света.

To Top