Connect with us

ULTRAS-BULGARIA.net

Инциденти и наръгани в Гърция и Турция

Европа

Инциденти и наръгани в Гърция и Турция

Очаквани ексцесии и поредни наръгани около футболен мач…

Олимпиакос посрещна Динамо Загреб в мач от група “F” на Шампионска лига.
Преди няколко години Bad Blue Boys шестваха в Пирея необезпокоявано(видео).

От Gate 7 на Олимпиакос със сигурност не са имали намерение да допуснат това отново. Въпреки разбирателството между ръководствата на двата клуба да няма гостуващи фенове, се знаеше, че не малко представители на Bad Blue Boys ще пътуват за Гърция.
Този път в помощ на гърците се отзоваха и приятелите им от Звезда.

В нощта преди мача гърците са нападнали 4 човека, за които предположили, че са от Динамо Загреб. По-късно местните медии обявиха, че битите били туристи от Черна гора.

Олимпиакос и Звезда в търсене на “BBB”

Други 40 души от Звезда са били задържани от гръцката полиция, след като у тях е открит този арсенал:

В деня на мача полицията е претърсвала клубове на Панатинайкос, част от чиите фенове имат персонални контакти с Динамо Загреб. В различни клубове са задържани неизвестен брой хървати, които са върнати обратно до границата.

Добра хореография от Gate 7 по време на мача.

В деня след мача, около 25 фена на Динамо са на летището в Атина, откъдето да отпътуват обратно за Хърватия. Там се засичат с група от Звездаши, между 50 и 70 според различни информации. Сърбите доминират тотално. За съжаление обаче, освен ранените от схватката, има и един наръган. Общо 3-ма са по-сериозно пострадалите, които са приети в болница.
http://www.youtube.com/watch?v=5aeYV0EOJuM

foto2

foto11


В Турция Бешикташ прие Локомотив Москва в мач от Лига Европа.

Преди седмица в Москва, фенове на Бешикташ бяха бити и им бе взето знаме. Турците още тогава заявиха, че ще отмъстят и донякъде го направиха, но в употреба отново влязоха хладните оръжия…

В нощта преди мача 30 фена на Бешикташ са нападнали 5 човека от Локо. Взети са шалове, а един от потърпевшите е наръган. Бил е откаран в болница, където да обработят раните му.

Основната група от фенове на Локомотив не срещна никакви проблеми в деня на мача, разхождайки се около стадиона.

По време на мача се стигна до инциденти между гостуващите фенове и турската полиция. Самите инциденти са били предизвикани от двама фена на Бешикташ, които по пистата стигнали в близост до гостуващия сектор. При опит на руснаците да стигнат до тях, се намесва полицията.

След мача около 25 души от Локо, без полиция около себе си, търсят фенове на Бешикташ. Без успех.

Коментари

коментари

Българска информационна страница за ултрас и фен култура от България и света.

To Top