Connect with us

ULTRAS-BULGARIA.net

Осъдиха осем беройци за сбиването преди мача с Ботев

България

Осъдиха осем беройци за сбиването преди мача с Ботев

Осем старозагорци, привърженици на футболен клуб ”Берое”, са осъдени за футболно хулиганство, заради сбиването с фенове на „Ботев” Пловдив преди срещата между двата отбора на 22 август. Решенията са на Старозагорския районен съд.

Четирима пълнолетни фенове са наказани със задържане от 15 денонощия в териториалните структури на МВР и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година и шест месеца.

Други трима непълнолетни пък ще бъдат задържани в МВР за срок от едно и пет денонощия и няма да могат да посещават спортни мероприятия в продължение на една година.

Един от феновете е само глобен с 500 лв. и му е наложена едногодишна забрана за посещение на спортни мероприятия, защото е проявил самокритичност.

Съдът ги признава за виновни, че на 22 август около 17.00 часа в град Стара Загора на кръстовището на ул. ”Августа Траяна” и ул. „Г.С.Раковски”, непосредствено преди провеждането на футболна среща между отборите на ПФК „Берое” и ПФК „ Ботев”, са участвали в сбиване на голям брой лица, привърженици на двата футболни клуба.

Според съда нарушителите са действали с пряк умисъл и са съзнавали обществено опасния характер на деянието, предвиждали са обществено опасните последици, но са преследвали целта да участват в сбиването.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Предстои в съда да бъдат внесени и обвинения срещу пловдивските фенове, участвали в сбиването.

Източник: http://starazagora.topnovini.bg/

Коментари

коментари

Българска информационна страница за ултрас и фен култура от България и света.

To Top