Connect with us

ULTRAS-BULGARIA.net

Спецоперация на МВР, задържаха футболни фенове

България

Спецоперация на МВР, задържаха футболни фенове

Специализирана полицейска операция на служители на СДВР за превенция и противодействие на спортното хулиганство е стартирала тази сутрин в 6:00 часа. Тя е предприета във връзка с установени общо 19 нарушители на обществения ред през последните няколко месеца, сред които и една жена, привърженици на ЦСКА и „Левски”.
Деветима от тях са участвали в сбиванията и безредиците по време на баскетболната среща между „Левски” и Партизан (Белград). Останалите са свързани с нарушения на реда при различни футболни срещи от есенния дял на първенството на „А” група, провели се в столицата.

Нарушителите и събраните по отделните случаи материали са предадени за разглеждане на делата в Софийския районен съд. Някои от тях са осъдени по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. До момента един мъж е осъден на 10 денонощия задържане в поделенията на МВР, а спрямо други седем и една жена са наложени парични глоби в различен размер и принудителни административни мерки „забрана за посещение на спортни мероприятия”.

Полицейските органи са констатирали също, че един от задържаните е нарушил наложена му вече идентична принудителна административна мярка. По случая ще бъде образувано досъдебно производство по смисъла на чл. 296, ал. 3 от НК, който предвижда лишаване от свобода до 1 година или пробация.

През следващите дни предстои да бъдат разгледани още четири дела. Други трима запалянковци са призовани да се явят в столично районно управление. Работата по установяване на извършителите на противообществени прояви по време на изминалите спортни събития продължава.

Източник: http://plovdivderby.com/

Коментари

коментари

Българска информационна страница за ултрас и фен култура от България и света.

To Top