Connect with us

ULTRAS-BULGARIA.net

Zara Boys бойкотират мача на България с Италия

България

Zara Boys бойкотират мача на България с Италия

Феновете на Берое Стара Загора обявиха, че ще бойкотират квалификацията на България с Италия.

Декларация от Zara Boys

Zara boys обявява бойкот на срещата от квалификациите за Европейско първенство между България и Италия на 28 март, която ще се проведе на Националния стадион “Васил Левски”.
Преди да оповестим причините за това наше тежко решение бихме искали да уточним, че ние вярваме в българските национали и искрено пожелаваме успех на нашия отбор в тежкия двубой. Ние не спираме нито един фен на “Берое” да присъства на срещата, но организираните привърженици няма да пътуват.
Основните причините за решението са три:

1. Считаме, че нашият любим отбор се представя изключително силно и достойно, а националният селекционер на България Ивайло Петев не повика нито един наш играч за тази среща. В същото време продължават да се викат едни и същи футболисти, чиито възможности видяхме в предходните квалификационни срещи и квалификационни цикли. Някои от тези играчи имат записани едва няколко минути за своите отбори или са част от нискоразредни тимове. Изключително се съмняваме, че въпросните футболисти са “във форма” и са по-добър избор от някои наши футболисти и дори играчи на други тимове от родното първенство. Това ли е промяната, която търсехме?

2. Вероятният първи избор за вратар Владислав Стоянов демонстрира изключително позорно и неприемливо поведение към феновете на “Берое” по време на реванша за Купата на България от осминафиналите между “Лудогорец” и “Берое” в Разград. Поведението му не бе провокирано от нас по никакъв начин и ние го считаме за недостойно за един национален състезател.

3. Третата и най-основна причина за обявения бойкот, е обявената фирма за охрана на сектор Б по време на двубоя. Както е известно организираните фенове на “Берое” винаги са подкрепяли националния тим от този сектор. В някои предишни срещи на националния отбор бяхме провокирани от фенове на “Левски”, които също са в този сектор. Сега охраната на целия сектор Б се дава на фирмата на “Левски София-Запад”. За нас това е изключително неправомерно. Какво би се случило при нова провокация от тези хора, които ще бъдат и длъжностни лица по време на двубоя? В тази връзка съмнения относно избора на охранители за двубоя буди и фактът, че останалите сектори А, В и Г са дадени за охрана на пловдивската “Алфа СОТ”, а общоизвестен е фактът, че въпросната фирма е приближена на собственика на “Лудогорец” Кирил Домусчиев. Питаме как са избрани въпросните фирми, които ще охраняват двубоя България-Италия на НАЦИОНАЛНИЯ стадион? За втори път питаме – На кого е националният стадион? Кое е по важно – клубните или националните пристрастия?

Още веднъж – Пожелаваме успех на България срещу Италия!

Коментари

коментари

Българска информационна страница за ултрас и фен култура от България и света.

To Top