Connect with us

ULTRAS-BULGARIA.net

ДЕРБИ КАТО ДЕРБИ ДОРИ ПРЕД ШЕПА ФЕНОВЕ

Европа

ДЕРБИ КАТО ДЕРБИ ДОРИ ПРЕД ШЕПА ФЕНОВЕ

Вчера в Русия се състоя дербито на върха и едно от най-големите противопоставяния в страната – Зенит срещу Спартак.

За пръв път зрители почти нямаше, заради епидемиологичната ситуация в Санкт Петербург, като присъствието бе разрешено единствено на хора със сезонни билети в бизнес зоните на “Газпром Арена”.

Въпреки това, на трибуните място намериха и две групи от около 50 човека всяка – едната фенове на Зенит, които организираха хореографията на празния сектор на феновете, а другата привърженици на Спартак намерили начин да влязат по един и двама, след което всички заели място заедно в единия централен сектор.

Минути по-късно групата на Зенит преминава през половината стадион, за да достигне до тази на Спартак, но в същото време към стюардите на стадиона се присъединяват и полицейски части, които не допускат двете групи да влязат в пряк контакт.

Извеждайки феновете на Спартак от централния сектор полицията задържа част от тях. Задържани са и такива подкрепящи Зенит, въпреки липсата на реално сбиване.
Днес стана ясно, че срещу тях е образувано наказателно дело по точка 1 на член 213 от Наказателния кодекс на Руската федерация (хулиганство). Очакват ги забрани и глоби.

Задържани фенове на Спартак е имало и преди мача. Трима души са обвинени, че са нарушили закона “за митинги и демонстрации в Санкт Петербирг”.
Те са се снимали с банер “Фенът не е престъпник” на Дворцовия площад в града, в знак на подкрепа към разпяващият агитката на Спартак Валери, по прякор “Амиго”, който е със забрана за посещение на спортни мероприятия в срок от година и половина.

Коментари

коментари

Българска информационна страница за ултрас и фен култура от България и света.

To Top