Connect with us

ULTRAS-BULGARIA.net

ИНТЕРВЮ С НАПОЛЕТАНИ УЛТРАС ПЛОВДИВ

NUP 1995 | Lokomotiv Plovdiv

Интервюта

ИНТЕРВЮ С НАПОЛЕТАНИ УЛТРАС ПЛОВДИВ

*Това интервю е взето през 2006-та година и някои от отговорите са донякъде или напълно неактуални към днешна дата.


Разкажи ни малко за историята на групата.

Групата ни е създадена през 1995, като ядрото е от момчета от квартал Кючук Париж. Взимаме дейно участие във всичко, което се прави на Лаута, нашият стадион и дом. Ние сме финансово независими и всичко, което вършим, го вършим с наши лични пари.
Групата ни не е най-голямата, но със сигурност е най-активната. В края на 2005-та се трансформирахме от група в ултрас движение.

От колко човека се състои NUP и какви са целите ви за в бъдеще?

Ядрото се състои от 25 човека, както и други момчета, които все още не са членове. Целта ни е каквато е била винаги – да подкрепяме отбора, дори и когато губи, както и да привличаме повече хора с ултрас-мислене към нас.

Защо точно Napoletani Ultras Plovdiv?

Някои от момчетата подражават и имат пристрастия към Наполи, навсякъде ни наричаха “Неаполитанците” и от там и името на групата.

Разкажи за останалите групи подкрепящи Локомотив?

Има още две групи – Lauta Hools & Gott Mit Uns. Винаги сме заедно във всичко.
Lauta Hools, или The Usual Suspects, както също са известни, следват кежуал културата и са топ фракцията на България. Gott Mit Uns са крайно десни и също сред водещите у нас.

Групата ви има ли политически възгледи?

Не, за нас ултрас културата и отборът ни са над всичко.

Как се организирате за мачове и тн?

Организираме всичко с обикновени срещи, както и като държим контакт един с друг все ден, а не просто в деня на мача. Обсъждаме какви акции да предприемем, как да пътуваме за гостувания и тн. Най-често пътуваме с лични автомобили. Понякога пътуваме и с автобуси или влак, но много рядко, тъй като така сме лесни за прихващане от куките.

В какви отношения сте с останалите фенове и с клуба?

Отношенията ни с останалите фенове са много добри. Често се събираме на по бира примерно. Правим всичко заедно и по много сериозен начин, от гледна точка на организация. Това е нещо, което липсва на доста групи.
Отношенията ни с клубното ръководство са стриктно професионални. Ние не се месим в техните решения, но и не позволяваме те да ни изискват как точно да подкрепяме отбора.

Мнение за ултрас-движенията в Европа?

Все по-трудно и по-трудно е да бъдеш ултрас. Всеки се опитва да се разправи с нас и репресиите вероятно ще спрат едва тогава, когато на стадиона останат само нормалните, седящи привърженици, аплодиращи все едно гледат пиесата Ромео и Жулиета… Следим изкъсо случващото се в Италия и съседите ни от Гърция и Сърбия, и имаме уважение към всички ултраси, които се опитват да правят нещо, защото знаем колко е трудно в днешно време.

Коментари

коментари

Българска информационна страница за ултрас и фен култура от България и света.

To Top